- HATMILLIÓ MAGYART SEMMIZTEK KI AZ ÁLLAMOSÍTÁSOKKAL

- EURÓPÁBAN MAGYARORSZÁG AZ EGYETLEN, AHOL NEM TÖRTÉNT RESTITÚCIÓ
Hírportál, üzemelteti a Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete


Hírlevél szolgáltatás
Egyesületünk honlapján
érhető el:
KISEEgyesületünk a közösségi oldalon:Társoldalak -
Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesülete


http://www.hortobagyideportaltak.hu/
Az Eötvös Péter vezette Egyesület régi és állandó szövetségesünk. Az egykori kitelepítettek szintén csak jelképes, nevetséges "kárpótlást" kaptak. Egykori ingatlanaikba a kommunista nómenklatúra haszonélvezőit tették be, ott él legtöbbjük a mai napig.

Az Egyesület honlapjáról:
" 1950 és 1953 között mintegy 10 ezer ártatlan embert családostól hurcoltak a Hortobágyon létesített, szigorú rendőri őrizet alatt tartott kényszermunkatáborokba. Ez a tragédia több ezer családot érintett. A megszilárduló kommunista hatalom, a helyett, hogy a beígért kánaánt, a szocializmust kezdte volna megvalósítani, szovjet mintára diktatúrára törekedett és a megfélemlítés eszközével minden demokratikus fejlődésnek útját állta. A kommunista rémuralom háborús hisztériát keltett, aminek áldozataivá főként a déli és nyugati határsávban lakók, valamint nagyobb települések polgárai lettek. Az elhurcoltakat önkényesen válogatták ki a településeken. Történt ez önkényesen, békeidőben, minden bírói ítélet nélkül. A cél tehát az ország megfélemlítése volt.

A még életben lévő volt kényszermunkások 2000-ben megalakították a Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesületét, amelynek ma 915 tagja van.

Egyesületünk célja elsősorban tagjaink érdekvédelme. Erre annál is inkább szükség van, mert eleddig sem méltó kárpótlást nem kaptunk, de a ma is élő és közszereplő elkövetők részéről még bocsánatkérés sem hangzott el."


Minden jog fenntartva.  © Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete  2011-2019