- HATMILLIÓ MAGYART SEMMIZTEK KI AZ ÁLLAMOSÍTÁSOKKAL

- EURÓPÁBAN MAGYARORSZÁG AZ EGYETLEN, AHOL NEM TÖRTÉNT RESTITÚCIÓ
Hírportál, üzemelteti a Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete


Hírlevél szolgáltatás
Egyesületünk honlapján
érhető el:
KISEEgyesületünk a közösségi oldalon:Társoldalak - 56-os Szövetség

http://www.56osszovetseg.hu/
A Sinkovics Gyula vezette Szövetség a még élő Forradalmárok szövetsége.

A szövetség álláspontját idézzük, melyet a 2005-ös, a balliberális kormányzattal folytatott tárgyalásaink során képviselt, s melynek célja a restitúciós jogszabályok megalkotása volt:
" - Mivel az elvett élet vissza nem adható, az egészségkárosítás hatásai többnyire nem szüntethetők meg, a szabadságkorlátozást nem lehet meg nem történtté tenni, ezért - a RESTITÚCIÓ helyett - itt nyilvános bocsánatkérést, erkölcsi, politikai REHABILITÁCIÓ-t kell alkalmazni, valamint ezek mellett méltányos pénzbeli kártalanítást kell nyújtani a károsultnak, vagy elhunyta esetén az akkor eltartott családtagjainak, örököseinek. Ennek módja és mértéke meghatározható - például - úgy, hogy a sértettet ért, igazolt jövedelem kiesést kell a kártalanítás alapösszegének tekinteni, és természetesen figyelembe kell venni az infláció hatását, a késedelmi kamatokat, valamint az eddigi kifizetéseket. A számítási módszer részletes kidolgozásában a Civil Szervezetek közreműködnek.

- A károkozásért mindig a károkozó felelős. A károkozó és így a kártalanítást elmulasztó és a haszonélvező is - véleményünk szerint - nem a magyar állam, vagyis nem a kb. 10 millió többségükben vétlen, vagy éppen károsult magyar állampolgár, hanem a hatalmon lévő kisebbség, amely a külföldi (először német, majd orosz) megszálló katonasággal, külföldi politikusokkal, ügynökökkel együttműködve követte el a magyar állampolgárok elleni kártevéseit, és lett ezek haszonélvezője. Ezért a károsultnak, vagy érdekvédelmi szervezetének kell javaslatot tenni arra, hogy személy szerint ki, vagy melyik szervezet, intézmény (például: párt, tömegszervezet, katonai -belügyi- egyéb fegyveres testület, gazdasági szervezet; a rossz törvények megalkotói ás jóváhagyói ; a kártalanítás elmulasztói, haszonélvezői, illetve jogutódai, stb., mindezek felső vezetői) fizessék a saját vagyonukból a kártalanítást. Vagyis nem a közpénzből, a károkozásokban vétlen, vagy károsult állampolgárok pénzéből származó állami költségvetésből, vagy esetleg magas kamatra felvett külföldi hitelekből kell fizetni a kártalanítást, hanem a károkozók, haszonélvezők ma is meglévő több száz, több ezer milliárdos „hibás” vagyonából. "


Minden jog fenntartva.  © Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete  2011-2019